دستور مجلس به ربیعی برای ایجاد ۱.۵میلیون شغل
به گزارش کارگرانلاین، علی ربیعی وزیر در یازدهمین جشنواره کارآفرینان برتر ملی سال ۹۵، یادمان مرحوم مصطفی عالینسب که پیش از ظهر امروز در محل این وزارتخانه برگزار شد، با اشاره به نامگذاری این جشنواره به نام «مرحوم عالینسب» گفت: معتقدم جامعهای که به گذشتگان خود احترام نگذارد، موفق نیست و باید از پیشینیانی که در موفقیت ما مؤثر بودهاند، تشکر کنیم. عالینسب نماد همه کسانی است که اندیشه اقتصادی ـ اجتماعی داشتند و نماد مبارزه با فقر است.
وی درباره برگزاری جشنواره امسال نیز اظهار کرد: در جشنواره امسال از کارآفرینان و مشاغلی انتخاب شد که در گذشته کمتر به آنها توجه شده بود، مانند مجسمهسازی یا سوزندوزی؛ میخواستیم بگوییم که همه مشاغل برای ما مهم هستند.
به گفته ربیعی، در طول دولت یازدهم میزان تقاضای کار و کارجویان بسیار بالا بود، به طوری که متولدین دهه ۶۰ که میبایست در دهه ۸۰ شاغل میشدند، با تغییر رویکرد دولت سابق از اشتغالزایی به ادامه تحصیل آنها در مقاطع تکمیلی و ناگهان در دهه ۹۰ با حجم انبوهی از بیکاران دهه شصتی مواجه شدیم؛ ضمن اینکه فارغالتحصیلان متولد دهه ۷۰ نیز به آنها اضافه شدهاند.
عضو کابینه دولت یازدهم با تأکید بر اینکه باید سالانه ۹۵۵ هزار شغل ایجاد شود، ادامه داد: برای ایجاد چنین حجم زیادی از شغل ضمن اینکه باید بنگاههای تولیدی راکد را فعال کنیم، لازم است به سراغ تأسیس شرکتهایی برویم که کارآفرینی سریع دارند که SMEها (شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها) نمونهای از آنهاست.
وی موفقیت دولت در دهههای گذشته در کارآفرینی سازمانی را یادآور شد و افزود: دولتهای سابق در کارآفرینی فردی چندان موفق نبودهاند که این اقدام در دولت یازدهم نیز به ثمر نشست؛ هر چند هنوز هم رتبه ایران در کارآفرینی فردی پایین است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: آنچه در دستور کار دولت دوازدهم خواهد بود، کارآفرینی نهادی است؛ به این معنا که بنیادهایی ایجاد کنیم که از جنبههای حقوقی، قانونی، روشسازی، تسهیل فرآیند ایجاد کسب و کار، تأمین منابع مالی و ... برخوردار بوده و به کارآفرینان کمک کند. قرار است این بنیادها، رستههای پراشتغال و مشاغل پایدار با بهرهوری بالا را معرفی و حمایت کنند؛ بنابراین در دولت آینده به سمت کارآفرینی نهادی حرکت خواهیم کرد.
ربیعی با بیان اینکه در روز اول دولت دوازدهم، برنامه بهبود محیط کسب و کار به صورت نسخههای کاملاً کاربردی و با ذکر جزئیات تهیه شده و در هیأت دولت و شورای عالی اشتغال به تصویب خواهد رسید، خاطرنشان کرد: برنامه ما در دولت آینده، توانمندسازی اقشار فقیرِ مطلق است؛ آنهایی که به هیچ وجه قادر به توانمند شدن نیستند، ظرف چند ماه به سطحی از توانمندی خواهند رسید و در عین حال فضایل انسانی آنها نیز حفظ خواهد شد.
به گفته وی، شب گذشته در جلسه با حضور اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس و فراکسیون اشتغال، ایجاد ۱.۵ میلیون شغل در طول سال جاری به تصویب رسید.
رئیس شورای عالی اشتغال با تأکید بر اینکه به سمتی حرکت خواهیم کرد که واردات به تولید داخل و برندسازی بی انجامد تصریح کرد: در اولین قدم در بخش پوشاک برندسازی کرده و صادرات پوشاک با برند ایرانی به زودی آغاز خواهد شد. همچنین نرمافزارهایی که تولید داخل هستند را با برند ایرانی صادر میکنیم.
وی با تأکید بر اینکه دو جنبش «اشتغالزایی» و «فقرزدایی» را به موازات هم پیش میبریم، در خصوص تأخیر در ایجاد سازمان کارآفرینی گفت: ایجاد این سازمان پیچیدگیهای خاص خود را دارد و ما به این علت تأسیس آن را متوقف کردهایم، چون نمیخواستیم یک سازمان ناکارآمد دیگر به نهادهای دولتی اضافه کنیم./مهر